Från 02/07/2020 kommer alla svenska casino-bonusar begränsas till högst 100 kr. Den veckovisa insättningsgränsen kommer vara 5 000 kr.
Betting Odds Bonus

Betting tips för odds-spel – Lyckas med dina bet, vi ger dig våra bästa tips!

14 februari, 2019
par Admin

Oavsett du redan är kund hos ett spelbolag eller om du står i startgroparna för att prova på sportsbetting och oddsspel, finns det mängder med betting tips som väntar därute.

Men hur gör man för att hitta bäst odds och bäst betting tips? Vilket eller vilka spelbolag erbjuder mest generösa bonusar och vilka har säkrast betting tips? Dessa frågor och många fler kommer du att få svar på i den här artikeln. Vi ger dig våra allra bästa spel tips, så häng med!

Våra Bästa

Oddsbonusar

BetfairBetssonCoemOn
Oddsbonus &

Omsättningskrav

100 % upp till 1000 kr
5x
eller 450 kr provspel!
100 % upp till 1000 kr
8x
Sätt in 500 kr,
få 1500 kr att spela för.
8x
Spela nu

Betta

 

Regler och villkor gäller 18+

Betta

 

Regler och villkor gäller 18+

Betta

 

Regler och villkor gäller 18+

betting-tips

Vad innebär oddsspel?

Majoriteten av alla spelbolag erbjuder någon form av bonus, inte minst för att locka till sig spelare och för att få redan registrerade spelare att stanna kvar. Flera av de stora spelbolagen erbjuder dessutom odds, live-odds, speltips och live-streaming. Men vad innebär det egentligen?

Det betyder helt enkelt att du erbjuds att spela på odds, det vill säga resultat i en match, en turnering, en musiktävling, ett politiskt val eller liknande.

Genom att spelbolagen hela tiden utvecklar och anpassar sina hemsidor, mobilappar, bonuserbjudanden, kampanjer och betting tips (speltips) har du som spelar möjlighet att ta del av grymma betting tips och spelupplevelser. Och det spelar ingen roll om du spelar på en mobil enhet eller vid din dator.

Om du inte är intresserad av fotboll, tennis, hockey eller basket kan du spela på till exempel politik, Eurovision Song Contest, Melodifestivalen och liknande evenemang.

Och ja, det går att hitta bra odds och tillförlitliga betting tips även för dessa evenemang eftersom spelbolagen har koll på statistik, analyser, speltips och allmänhetens åsikter även för den här typen av evenemang. Så ta chansen att ta del av experternas speltips!

Oddsspel på sport

När det gäller sport, som är det vanligaste att spela på, går det att betta på allt från de internationella ligorna som NHL, La Liga, Champions League, NBA, PGA till de största musik- och idrottsevenemangen.

Eller vad sägs om fotbolls-VM, vinter- och sommar-OS, alpina VM, skidskytte-VM, Eurovision Song Contest? Har du själv expertkunskap inom något eller några av dessa områden kan du alltid dela med dig av dina bästa spel tips till andra spelare.

Du bör också utnyttja den kunskapen genom att satsa på live-odds. Det innebär att du lägger ett (eller flera) live-bet under tiden som en match eller ett evenemang pågår. Mer spännande än så blir det knappast, särskilt inte om vi snackar E-sport eller en live-streamad boxningsmatch!

Tips: För att hitta rätt i djungeln av odds, betting tips och bonuserbjudanden rekommenderar vi att du tar hjälp av en jämförelsesajt. Från en sådan kan du få all statistik och information samlad på ett och samma ställe så att du slipper söka på varje enskild spelsajt.

Det går att söka på spelbolag med bäst odds, störst spelutbud, spel utan registrering, speltips, bäst oddsbonusar, bonus utan omsättningskrav med mera. Perfekt för att samla experternas bästa spel tips på ett bräde.

Hur fungerar ett odds?

Oftast finns det någon form av bonus kopplad till ett spel. Denna i sin tur är generellt sett kopplad till ett krav på en första insättning, en begränsad giltighetsperiod och/eller spel på utvalda spelautomater eller evenemang.

När du spelar på odds handlar det om att spela på sannolikhet – det vill säga hur stor sannolikheten är att det tippade resultatet blir verklighet. Det är ju inte alltid som experternas speltips blir verklighet… Sannolikhet är ju nära förknippat med statistik (och en viss portion tur).

Om du ska betta på en fotbollsmatch eller en tennisturnering bör du därför ha koll på statistiken för en specifik spelare, ett lag, ett land och så vidare.

Ett exempel: Du ska spela på en allsvensk match mellan IFK Göteborg och AIK. Du tror på vinst för AIK eftersom det är laget i ditt hjärta. Här gäller det dock att se upp! För det första bör du förhålla dig så objektivt du kan bara kan till ditt favoritlag. För det andra bör du ta del av lagets tidigare resultat och för det tredje bör du läsa speltips från olika källor.

Du bör helt enkelt skapa dig en så tydlig bild som möjligt för att ta reda på hur stor sannolikheten är att AIK faktiskt tar hem segern.

Faktorer att ta hänsyn till bland annat vara huruvida de spelar på hemmaplan, om de har några skadade nyckelspelare eller skadade spelare överhuvudtaget, Har dom de vunnit sina senaste matcher? Om ordinarie målvakt är den som ska vakta målet och så vidare.

Spelbolagen gör precis likadant när de tar fram sina odds; de utgår ifrån analyser, statistik och speltips från både allmänheten och experter. Efter det presenteras de odds och speltips som de anser är de bästa. Det är dock viktigt att komma ihåg att deras speltips grundar sig på sannolikhet!

Det medför att oddsen sällan skiljer särskilt mycket mellan olika spelbolag, men det finns såklart spelbolag som erbjuder något bättre oddsbonusar och bättre förankrade betting tips än andra. Inte sällan gäller det experternas speltips inför exempelvis ATP-Touren (tennis), NHL (internationella hockeyligan) och PGA-Touren (golf).

Gardera dig – Spela på olika resultat

När du bestämt dig för att satsa pengar bör du sprida ut dem för att öka dina chanser att vinna.

Vi tar exemplet med matchen mellan IFK – AIK igen. Den matchen kan sluta på tre olika sätt: hemmaseger, oavgjort eller bortaseger (1, X, 2). Varje enskilt resultat har ett eget odds, som i sin tur beror på sannolikheten för att resultatet blir precis som tippat.

Här kommer att av våra bästa speltips: Eftersom din insats kan fördubblas om du spelar på rätt odds bör du betta på flera olika resultat. Det kan till exempel vara totalt antal mål, bästa målskytt, halvtidsresultat, slutresultat, antal frisparkar etc.

Det är din insats som avgör hur stor eller liten vinsten blir i förhållande till oddset. Om ett odds är högt finns det generellt sett en relativt liten chans att just ditt favoritlag vinner. Är det däremot lågt är sannolikheten högre.

Därför är det viktigt att läsa på ordentligt samt att ta del av såväl speltips som jämförelser. På så vis har du större chans att hitta de odds som ger högt spelvärde. Så kom ihåg vårt speltips: Sprider du ut dina spel har du större chans att vinna på åtminstone ett resultat!

En kort sammanställning

Våra bästa spel tips i korthet:

 • Lär dig grunderna för oddsspel
 • Läs på om villkor, regler och betting tips
 • Spela live för bättre känsla
 • Skriv ner alla resultat och ta del av tidigare statistik
 • Behåll lugnet, objektiviteten och logiken
 • Ta till dig experternas speltips
 • Spela förnuftigt och ta förluster med jämnmod

sport-betting

Sporter som går att spela på

Det finns mängder med sportevenemang att spela på. Numera är det också vanligt att spela på politik och musikevenemang som exempelvis primärvalet i Storbritannien, presidentvalet i USA, Melodifestivalen i Sverige och Eurovision Song Contest i Europa (som 2019 arrangeras i Israel).

Oavsett du är intresserad av sport, politik eller underhållning finns det alltid något intressant att betta på. Och det finns alltid bra och tillförlitliga betting tips att ta del av, vilket i princip är ett måste i sammanhanget.

De vanligaste sporterna att spela på är fotboll, tennis, golf, ishockey, basket och E-sport. Det sistnämnda har kommit starkt det senaste året och är extremt spännande att spela på live. Inom nästan alla sportgrenar finns det före detta aktiva som kan dela med sig av sina bästa spel tips, så håll utkik!

Inom respektive sportgren går det sedan att beta på specifika matcher och olika resultat/variabler. Det kan vara resultatet i en allsvensk fotbollsmatch, bästa målgörare i en NHL-match, halvtidsresultatet i en handbollsmatch, slutresultatet i PGA-Touren, guld, – silver- och bronsmedaljörer i ett VM, EM eller SM och så vidare.

Det finns odds och betting tips för all världens sporter och många spelbolag kan dessutom erbjuda live-betting. I samband med, eller under en match, lägger spelbolagen upp (oftast på nätet) utförlig statistik och betting tips som du bör följa noga för att maximera dina vinstchanser. Det finns dessutom spelbolag som ger dig möjlighet att live-streama en match eller turnering via spelbolagets hemsida.

Spelbolag att titta närmare på

Eftersom det finns så många spelbolag att välja mellan vill vi lyfta några av dem som erbjuder riktigt bra odds och säkra betting tips. De presenteras utan inbördes rangordning:

  1. Betfair – erbjuder en välutvecklad Sportsbook, bra speltips, höga odds och en väl utvecklad mobilapp (för iOS + Android)
  2. Betsson – erbjuder mycket bra sportbonusar, ett brett utbud, säkra betting tips och en väl utvecklad mobilapp

För att ta reda på aktuella bonusar på olika spelbolag just nu, läs vår artikel här och välj den bonus som passar dig bäst.

Spelbolag med bäst oddsbonusar

Även här presenteras spelbolagen utan inbördes rangordning:

 1. Unibet – erbjuder en av marknadens bästa oddsbonusar och (vågar vi påstå) ger bäst spel tips, uppdaterar sina kampanjer regelbundet, erbjuder spel på Fantasy Sports, har väl förankrade betting tips mm.
 2. ComeOn – erbjuder också en av marknadens största oddsbonusar (samma som ovan), spel på Krysset (alternativ till Stryktipset), upp till 30 % extra kontantvinst på kombo-spel samt säkra speltips

 

live-betting

Sammanfattning

Det finns otaliga spelsajter och jämförelsesajter som säger sig erbjuda marknadens bästa speltips, bäst odds, generösast bonuserbjudanden och roligast kampanjer. Att lägga tid och energi på att hitta rätt i denna djungel är kanske inte så lockande.

Därför hoppas och tror vi att våra råd och bästa spel tips ska vara till hjälp och ge dig vägledning i jakten på bäst oddsbonusar, säkraste oddsen, tillförlitliga betting tips och så vidare.

Att oddsspel och statistik hänger ihop kan vi mer säkerhet konstatera. Nu är det upp till dig att läsa på, att leta reda på det eller de spelbolag du anser har de bästa oddsen samt att placera ditt första bet.

Sprid ut dina bet, hitta odds med högt spelvärde, ta del av experternas bästa spel tips och använd din egen expertkunskap. Och du – dela gärna med dig av dina bästa speltips till andra också!

Sist men inte minst – du måste våga satsa för att vinna.

Lycka till!

 • Betting Strategier

18+ | Spela ansvarsfullt | Villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll