Från 02/07/2020 kommer alla svenska casino-bonusar begränsas till högst 100 kr. Den veckovisa insättningsgränsen kommer vara 5 000 kr.
Betting Odds Bonus

EM 2021 odds – guide inför mästerskapet

23 februari, 2021
par casper pilgaard

Allt om EM 2021 odds hittar du här. Oavsett vilken marknad du söker. För EM odds 2021 så ger vi dig all information du behöver. Dessutom tittar vi närmare på förhandsfavoriterna.

Bookmakerbetta på eurovision med nordicbetbetta med betfair på eurovisionspela på eurovision med betway
Tippad VinnareEngland 6.00Belgien 6.50England 6.00
Betta nu på EM 2021

Spela på NordicBet

Regler och villkor gäller 18+

Spela på Betfair

Regler och villkor gäller 18+

Spela på Betway

Regler och villkor gäller 18+

Spelschemat EM odds 2021

På många sätt så är det här mästerskapet annorlunda mot tidigare. Fotbolls-EM kommer inte spelas i ett land, utan faktiskt i hela 12 olika europeiska länder. Detta påverkar EM odds 2020 på flera sätt. För det första så finns det ju ingen landslaget, som i egenskap av att vara värdland, får en direktbiljett till mästerskapet.

Istället så måste alla europeiska lag kämpa om en plats i mästerskapet. En annan aspekt som också inverkar på EM odds 2021 är naturligtvis att faktorer som hemmaplan och bortaplan nu ser annorlunda ut.

EM 2021 odds

Vilket lag vinner? EM odds 2020

Även om det är en stund kvar tills mästerskapet startar, så är självfallet förhandssnacket redan igång. För den som vill spela på vinnaren för EM odds 2021 är det så klart en god idé att ta del av alla experttips. Om du är tidigt ute med din research kring EM odds 2021, så har du större chanser att lyckas.

Det gäller inte bara att pricka in vinnaren – utan även för att tidigt identifiera skrällar i sommarns mästerskap. Fast glöm inte bort att EM odds 2021 ändras ständigt. Mycket kan fortfarande hända fram till sommarens mästerskap. Fast för att ge en bild av EM odds 2020 ska vi kika på några av lagen som redan pekats ut som favoriter.

Frankrike EM odds 2021

För fransoserna blev det en förlust i finalen 2016. Revanschlusten är garanterat stor, och vi kan räkna med att Frankrike kommer göra allt för att vinna EM i sommar. För tillfället så ger en fransk vinst ett EM 2020 odds 2-4 gånger satsade pengar.

2016 förlorade Frankrike som bekant mot Portugal. Därför stiger det portugisiska laget in på EM-planen med ett gott självförtroende – och är självfallet även ett av turneringens toppfavoriter.

Spanien EM 2021 odds

Det spanska laget räknas som en av dagens främsta fotbollsnationer. Däremot så påverkas EM 2021 odds av att den spanska prestationen i just EM-mästerskapen varit svajig under senare år.

Trots relativt låga odds så förlorade det spanska laget mot Italien under det senaste mästerskapet. Det gör ett svårt att avgöra hur väl Spanien kommer lyckas i kommande EM-spel. För även om EM-prestationen varit ojämn, så räknas ju Spanien som en av tidernas absolut främsta fotbollsnationer.

För tillfället så ger Spanien EM 2021 odds cirka 6–7 gånger pengarna.

Nederländerna EM 2021 odds

Nederländerna hör självfallet också till listan över de främsta internationella fotbollsnationerna. Fast holländarna har varit allt annat än stabila under de senaste mästerskapen och landslaget har faktiskt missat de två senaste mästerskapen.

Fördel eller nackdel? Något som talar för det nederländska landslaget är att man är revanschlystet, fast det gör det på samma gång svårt bedöma EM 2021 odds för Nederländerna. Landslagets mål är dock att vinna hela mästerskapet.

I dagsläget så ligger EM 2021 odds för en vinst för det nederländska laget på x10 – fast vi kan räkna med att EM 2021 odds kommer att ändras ju närmare mästerskapet som vi kommer. Vi håller dig självklart uppdaterad om förändringar för EM 2020 odds.

Vilka lag kan skrälla i EM?

Frankrike, Spanien och Nederländerna är alltså topprankade nationer om vi tittar på favoriter. Fast vilka är lagen som har chansen att skrälla? Faktum är att den frågan är minst lika spännande. Landslag som varit borträknade kan plötsligt göra oväntat bra matcher.

Ett svagt lag kan överraskande hitta formen, och plötsligt bli en av favoriterna. Ingen har väl glömt den isländska fotbolls-succén? Att i förhand försöka identifiera dessa skrällar är en svår utmaning, och visst behövs det en hel del tur för att lyckas.

Fast som vi skrev inledningsvis, så är det bra att så tidigt som möjligt börja följa de olika lagen. Det ger dig en chans att tidigt identifiera styrkor respektive svagheter.

Kolla på tidigare resultat

En viktig nyckeln till att lyckas med EM 2021 odds är studera tidigare prestationer och statistik. Ha ett nationellt och internationellt perspektiv i din research! Som vi redan har beskrivit så finns det vissa lag som är starka, men som har svårt att lyckas just i EM.

Ett exempel på ett lag som inte presterat väl i EM – men gjort storsuccé i VM- är t.ex. Kroatien. Det är en viktig faktor som man bör ta med sig om man ska satsa på EM 2021 odds.

För den som är insatt, och har skaffat sig en helhetsbild av tidigare resultat för deltagarländerna, erbjuder EM 2021 odds bra alternativ. Om vi återgår till just Kroatien så ger de just nu 20 x insatsen på EM 2020 odds.

EM odds

Sverige har kvalificerat sig till EM 2020. Foto – Rolandhino1 under CC-SA 4.0 International

EM 2021 odds – Har Sverige chans att vinna?

Vi ska fortsätta vår guide till EM 2021 med att titta närmare på de blågula chanserna. Faktum är att Sverige presterade väl i Nations League. Landslaget är sammansvetsat och har flera starka spelare.

Däremot så pekar många fotbollsexperter ut det svenska försvarsspelet som en svaghet. EM 2021 odds visar att det svenska laget är långt ifrån förhandsfavoriter för tillfället. Kommer EM 2020 odds att svänga till Sveriges fördel ju närmare mästerskapet vi kommer?

Vi håller tummarna för en stark, svensk EM-prestation.

Vem blir sommarens skyttekung?

Utöver att satsa på vinnare så kan du även spela på vem som kommer bli sommarens stora skyttekung. Du bettar alltså på den enskilde spelare som gör flest mål i hela mästerskapet. Redan nu så finns det ett antal förhandsfavoriter – och utmärker sig redan nu gör så klart storstjärnorna.

Cristiano Ronaldo – Portugal

Cristiano Ronaldo har en självklar plats på listan. Han är känd för sin extrema bollskicklighet, och räknas en av de bästa spelarna genom tiderna. Även om han var skadad i den senaste finalen mot Frankrike så lyckades han göra flera mål under turneringen och var tveklöst avgörande för Portugals EM-framgångar.

Han lyckades även göra flest mål under hela Champions League-turneringen. Av de totalt 9 mål som gjordes av laget, så var det Ronaldo som prickade in 6 av dem. Det som möjligtvis kan bara en nackdel är att fotbollslegenden nu fyllt 36 år.

Många tror därför att det här blir hans senast stora mästerskap.

Harry Kane – England

Även Kane är en solklar kandidat till att bli sommarens stora skyttekung. Kane har en imponerande segervit i både Tottenham och det engelska landslaget. Dessutom tog han hem utmärkelsen årets skyttekung i VM 2018, där han totalt gjordes sex stycken mål.

Kylian Mbappé – Frankrike

Mbappé är tveklöst det mest intressanta stjärnskottet i fotbollsvärlden just nu. Många experter riktar blickarna mot den franske spelaren, född 1998. Under det senaste vid mästerskapet stod han för fyra stycken mål, och frågan är hur många det blir under det här mästerskapet?

Mbappé imponerar stort med sin fantastiska spelteknik. Han har även triumferat i Champions League – och det mesta talar för att han kommer göra ett riktigt starkt EM-mästerskap.

Robert Lewandowski – Polen

Utsikterna för Lewandowski att ta hem titeln som skyttekung i EM är också stora. Den polske spelaren, som spelar i Bayern Münchens lagdräkt, har faktiskt lyckats att göra otroliga 200 mål i tyska Bundesliga.

Han har även en imponerande målstatistik i Champions League. Så kanske blir det hans som kniper titeln som årets EM-skyttekung?

Romelo Lukaku – Belgien

Trots sin unga ålder så har Lukaku har redan etablerat sig som en målkung. I Serie A gjorde han hela 23 mål under säsongen 2019-2020. Dessutom så har Belgien ett riktigt starkt lag, och Lukakus målstatistik ligger per ca imponerande 0,5 i varje match.

Det här är helt klart en skyttekung att hålla ögonen på!

EM-mästare som utmärkt sig

Det finns många lag som utmärkt sig genom mästerskapet. Här tar vi en närmare titt på några av mästerskapets mest legendariska vinnare.

1964: Spanien. En historisk vinst för Spanien som vann över dåvarande Sovjetunionen.

1968: Italien. I dag är Italien en självklar fotbollsnation. Den första vinsten till föll laget 1968.

1972: Västtyskland. Västtyskland var en riktigt stark fotbollsnation, och de plockade hem sin första EM-vinst 1972 efter vinst mot dåvarande Sovjetunionen.

1976: Tjeckoslovakien. Tjeckoslovakien skrällde och vann EM-finalen mot Västtyskland 1976.

1980: Västtyskland. Även 1980 blev det en vinst för Västtyskland. I finalen mot Belgien vann Västtyskland 2-1.

1984: Frankrike. Storstjärnan Michel Platini var avgörande för vinsten i finalen mot Spanien. Matchen slutade 2-0.

1988: Nederländerna. En legendarisk match som många fotbollsfans minns. Marco Van Basten gjorde en enastående prestation när det nederländska landslaget vann mot Sovjetunionen med 2-0 i finalen.

1992: Danmark. Äntligen en skandinavisk vinst! 1992 lyckades det danska laget – mot alla odds – vinna mot Västtyskland i EM-finalen.

1996: Tyskland. Segern blev tysk 1996, efter att det tyska laget besegrat Tjeckien i finalen.

2000: Frankrike. 2000 gick finalen till en förlängning som till slut avgjordes av David Trezeguet.

2004: Grekland. Greklands vinst 2004 räknas av många fans som den största skrällen i EM-historien. Vinsten tillföll det grekiska laget efter att det slagit Portugal.

2008: Spanien. Spanien har haft några riktigt starka år, vilket bland annat resulterade i en vinst 2008, efter att det spanska laget slagit Tyskland med 1-0.

2012: Spanien. Det spanska segertåget fortsatte 2012 med ytterligare en EM-vinst.

2016: Portugal. Få hade nog räknat med att Portugal skulle vinna EM 2016. Men efter starkt spel och vinst mot Frankrike var segern klar.

FAQ – Vanliga frågor om EM 2021

Avslutningsvis så ska vi gå igenom några vanliga frågor som rör EM 2021 odds.

Vilka spel kommer jag kunna spela på?

Bettingbolagen storsatsar inför fotbolls-EM. Förutom att spela på resultatet, kommer du även ha tillgång till många olika marknader: Vilket lag kommer tilldelas flest gula kort? Hur ser det ut med de röda korten? Vem blir mästerskapets store skyttekung? Och vilken deltagarnation har den bästa målvakten?

När det gäller EM 2020 odds har du flera alternativ att välja bland, men listan kan göras längre än så: Du kan såklart även spela på vilket lag som kommer ha gjort flest mål vid halvtid etc.

Var spelas EM-finalen?

Det här mästerskapet ser ju lite annorlunda ut mot tidigare turneringar. Det är inte ett land som kommer fungera som värdnation, stället spelas EM i flera europeiska länder.

Finalen däremot kommer att spelas i London. Vilket land som vinner EM kommer att avgöras på Wembley Stadium den 12 juli. Kanske är det en fördel för England? Det favorittippade laget kommer ju då att få spela finalen på hemmaplan.

Vilka är de topprankade lagen för EM 2021 odds?

I den här guiden har vi redan pekat på några av förhandsfavoriterna: England, Frankrike, Spanien och Nederländerna. Fast självfallet ska varken Tyskland eller Kroatien räknas bort.

Hur får jag höga odds?

Oddsen ändras hela tiden. För den som vill ha chansen att spela med höga odds är det en god idé att betta så tidigt som möjligt. Ett lag som har höga EM 2021 odds just nu, kan efter en snabbt uppåtpekande formkurva, sjunka snabbt. Om du vill lyckas med odds är det därför en god idé att försöka skaffa så mycket information som möjligt redan nu.

Redan nu kan du ta del av en hel del förhandssnack och tidningarna erbjuder ofta tidiga spelaranalyser. Glöm inte heller bort att kolla på tidigare statistik, för att få en bild av hur lagen kan tänkas prestera under mästerskapet.

Håller även uppdaterad med eventuella tränarbyte och liknande. Om du vill spela på ett lag har potential att bli en skräll, så bör du gå in tidigt med din satsning. Ju är tidigare som du sätter dit spel, så har du möjlighet att få höga EM 2020 odds.

Kommer det erbjudas live EM 2021 odds?

Svaret på den frågan är ja. Det stora bettingbolagen kommer garanterat erbjuda mängder av live EM 2020 odds – allt i kombination med tjänster som live streaming

  • EM 2021

18+ | Spela ansvarsfullt | Villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll