Betting Odds Bonus

Eurovision 2019 närmar sig, vi går igenom vad som är bra att tänka på innan du lägger ditt bet

27 februari, 2019
par Admin

I skrivande stund vet vi ännu inte vilken artist eller grupp som kommer att representera Sverige i Eurovision 2019. Det vi vet är att Sverige kommer att starta i semifinal två, tillsammans med bland andra Norge och Danmark. Att starta i semifinal två kan vara till artisternas nackdel då det blir kort vila fram till själva finalen, men det kan också vara en fördel då det blir kort väntan. Men vilka är oddsen för att Sverige vinner ESC 2019 och hur starka artister tävlar för övriga 41 länder? Det kan vi inte heller veta i dagsläget, men det går att räkna ut vissa odds för den som vill ägna sig åt lite Eurovision betting 2019.

Bästa Spelbolag för Eurovision betting 2019

Bookmakerbetta på eurovision med nordicbetbetta med betfair på eurovisionspela på eurovision med betway
Tippad VinnareNederländerna 2.75Nederländerna 2.75Nederländerna 2.40
Betta nu på ESC 

Spela på NordicBet

Regler och villkor gäller 18+
 

Spela på Betfair

Regler och villkor gäller 18+

Spela på Betway

Regler och villkor gäller 18+

Hur bettar man på ESC?

Det stämmer att när man vill betta på sportevenemang hos ett spelbolag så hittar man enkelt den sport eller match man letar efter, ofta vid första anblicken när man besöker operatörens webbplats.

Men för den som vill spela på andra event såsom politisk vadslagning eller musikevenemang som i det här fallet Eurovision Song Contest, så kan det vara svårare att hitta rätt på bettingsidorna.

Men oroa dig inte! För att inget ska gå snett i din Eurovision Song Contest betting, har vi här nedanför gjort en liten guide till dig för hur du steg för steg ska gå till väga när du vill betta på ECS hos respektive spelbolag.

NordicBet

Klicka här nedan på knappen “Spela på NordicBet”. Innan du kan lägga ditt Eurovision bet så måste du öppna ett konto hos NordicBet, det gör du genom att skriva in ditt personnummer, din e-postadress och ditt telefonnummer.

När du har öppnat ett konto klickar du på knappen “odds” som finns uppe till vänster i menyn. På vänster sida finns nu en meny med ett flertal sporter och evenemang att betta på, scrolla ner tills du kommer till “musik”, klicka på musik  → internationellt → Eurovision Song Contest. Nu är det bara att välja vilket land du tror kommer vinna och hålla tummarna!

Spela på NordicBet

Regler och villkor gäller 18+

Betfair

För att betta på Eurovision 2019 hos Betfair så måste du gå in på “odds” som finns uppe i menyn till vänster.

Därefter måste du klicka ännu mer till vänster på den lilla vita pilen. Nu kommer en lista fram med all sport och events du kan betta på och längst till höger i den här listan klickar du på “specialspel”. Här finns sektionen Eurovision och du kan betta på båda semifinalerna och vinnaren av hela tävlingen.

För att kunna betta på Betfair behöver du först ett konto och det går du in och öppnar genom att klicka på knappen här nedanför. 

Spela på Betfair

Regler och villkor gäller 18+

Betway

Klicka på knappen här nedan “Spela på Betway”.

Innan du kan betta på Eurovision 2019 behöver du öppna ett konto på Betway. När du har gjort det klickar du på “specialspel” som finns nästan längst ner i menyn till vänster. Här måste du klicka på “All specialspel” och därefter “Eurovision Song Contest”. 

Spela på Betway

Regler och villkor gäller 18+

Eurovision 2019 – Länder och Bidrag

LandBidragOdds
Nederländerna Duncan Laurence – Arcade2.75
RysslandSergey Lazarev – Scream7.5
SchweizLucca Hänni – She got me8
ItalienMahmood – Soldi9
SverigeJohn Lundvik – Too late for love10
IslandHatari – Hatrio mun sigra13
CypernTamta – Replay17
MaltaMichela Pace – Chameleon18
GreklandKaterine Duska – Better Love21
NorgeKEiiNO – Spirit in the sky25
PortugalConan Osiris – Telemoveis35
FrankrikeBilal Hassani – Roi35
SlovenienZala Kralj & Gasper Santi – Sebi50
AzerbaijanChingiz – Truth50
ArmenienSrbuk – Walking out50
AustralienKate Miller-Heidke – Zero Gravity80
DanmarkLeonora – Love is Forever50
TjeckienL. Malawi – Friend of a friend80
BelgienEliot – Wake Up70
Norra MakedonienTamara Todevska – Proud50
SpanienMiki – La Venda50
TysklandSisters – Sister100
EnglandMichael Rice – Bigger than us100
EstlandVictor Crone – Storm80
AlbanienJonida Maliqi – Ktheju Tokes150
IsraelKobi Marimi – Home100
FinlandDarude & S Rejman – Look away70
IrlandSarah McTernan – 2280
PolenTulia – Pali sie150
UngernJoci Papai – Az en apam125
RumänienEster Peony – On a Sunday100
LitauenJurij Veklenko – Run with the Lions150
SerbienNevena Bozovic – Kruna200
ÖsterrikePaenda – Limits125
KroatienRoko – The dream150
VitrysslandZena – Like it200
San MarinoSerhat – Say Na Na Na200
MoldovaAnna Odobescu – Stay200
LettlandCarousel – That night250
GeorgienOto Nemsadze – Keep on going200
MontenegroD mol – Heaven250

Spela på NordicBet

Regler och villkor gäller 18+

Odds hämtade 16 april 2019

Eurovision betting 2019 odds

Eurovision Song Contest 2019 kommer att gå i Tel Aviv, eftersom Israel och Netta Barzilais vann med låten Toy 2018. Totalt 42 länder tävlar och är uppdelade i två semifinaler, som avgörs 14:e respektive 16:e maj. Totalt ska tio bidrag gå vidare från respektive semifinal, vilket innebär att det blir 20 bidrag som tävlar i den stora finalen i Eurovision 2019. Finalen som går av stapeln den 18 maj.

Sex länder är direktkvalificerade till finalen. Förutom värdlandet Israel är det Frankrike, Italien, Spanien, Storbritannien och Tyskland, som i sammanhanget går under benämningen “The Big Five”, som redan är kvalificerade för finalen i Eurovision 2019.

Betyder det då att dessa bidrag är säkra att lägga sina odds på? Vilka strategier bör man känna till för att satsa rätt när det gäller årets ESC betting?

Så här går det till

Hur stor sannolikheten är att Sverige tar hem segern beror på de odds som olika spelbolag presenterar. Vilka länder, som förutom Sverige, är favoriter i Eurovision 2019 går att ta reda på genom statistik från tidigare år.

Att hitta bäst odds kräver därför en hel del tid och intresse, då odds kan skifta väldigt snabbt och ofta. Ena minuten kan till exempel de nordiska länderna ha bäst odds, andra minuten kan det vara länderna runt Balkan eller “The Big Five” som har bäst odds. Det är sånt man får räkna med, och det som är själva tjusningen, när det gäller ESC betting.

För att hänga med i de snabba svängarna rekommenderar vi därför att man följer utvecklingen inför Eurovision 2019 extra noga. Det gör man enklast genom att ta del av odds hos de spelbolag som erbjuder Eurovision bets 2019 online.

I dagsläget är de relativt många, men det kan komma att bli fler spelbolag som erbjuder Eurovision bets ju närmare vi kommer finalen i maj 2019.

Spelbolag som erbjuder odds

Inför EurovisionSongContest 2019 finns det ett antal bettingsidor som erbjuder Eurovision bets. För att gardera sig kan man spela på olika variabler, såsom slutgiltig vinnare, vilka två bidrag som går vidare från respektive semifinal, vilket bidrag som kommer tvåa och så vidare.

Många av de spelbolag som erbjuder Eurovision bets 2019 tror sig redan nu veta ganska säkert vilket bidrag som kommer att gå vidare till final eller vinna hela Eurovision 2019, men helt säkra kan de ju förstås inte vara.

För den som vill ägna sig åt Eurovision betting 2019 är därför smart att hålla koll på de odds som respektive spelbolag erbjuder. Några av de största bolagen som redan nu erbjuder Eurovision odds är Svea Casino, Coolbet, Unibet, Betsson, Bettingstugan, Bet 365 och Betfair.

eurovision betting 2019

Spelbolagen med bäst odds

De spelbolag som har bäst odds är Unibet, Bet365 och Betsson. Vad gäller Melodifestivalen och spelbolagens Eurovision 2019 bets inför respektive deltävling är det Unibet som i dagsläget erbjuder bäst odds; en vinstökning med hela 10 %.

Betsson och Unibet har höga odds för Jon Henrik Fjällgren, Ferm & Liamoo, Nano och John Lundvik. Men för att ta sig ända till Eurovision-finalen 2019 måste ju någon av dem först vinna Melodifestivalen 2019. Därmed bör man ägna sig åt Eurovision betting 2019 och ha kolla på spelbolagens odds inför varje deltävling.

Odds inför Melodifestivalens deltävlingar

Två av de största spelbolagen, Unibet och Betsson, hade tippat Nano och Mohombi som finalister efter första deltävlingen. Arja Saijonmaa och High15 var högoddsare och spåddes alltså åka ut. Anna Bergendahl och Wiktoria förväntades gå till andra chansen efter deltävling 1. Resultatet blev något annorlunda, vilket bara bevisar att Eurovision betting 2019 är både spännande och oförutsägbart!

Inför deltävling 2 är det Hanna & Liamoo samt Margaret som är lågoddsare, Jan Malmsjö är högoddsare tillsammans med Malou Prytz. Inför deltävling 3 är det artisterna Jon-Henrik Fjällgren och Omar som är lågoddsare hos bland andra Unibet, medan Dolly Style samt The Lovers of Valdaro är högoddsare.

Unibets odds är också låga för sångaren och låtskrivaren John Lundvik samt artisten Bishara i deltävling 4, där Ann-Louise Hansson och Pagan Fury förväntas åka ut.

Slutgiltig vinnare av Melodifestivalen, och därmed Sveriges representant i Eurovision 2019, spås Jon-Henrik Fjällgren, Hanna Ferm & Liamoo eller John Lundvik bli. Av dessa är det Jon-Henrik som har allra lägst odds hos Unibet, Betsson och Bet365 i skrivande stund.

När det gäller Eurovision-Song Contest har flertalet spelbolag tippat Ryssland som vinnare, Sverige som tvåa och Finland, Ukraina eller Italien som möjlig trea. Stora spelsajter som Ladbrokes, William Hill och Unibet finns bland dessa bolag.

Även Danmark, Irland och Frankrike har låga odds, vilket innebär stor chans till utdelning för den som satsar på att dessa länder ska vinna.

israel vinnare eurovision 2018

Tips för att lyckas med ditt bet

Att spel på odds i allmänhet innebär att spela på sannolikhet. Eurovision 2019 bets är inget undantag. Frågan man bör ställa sig är hur stor sannolikheten är att Sverige (eller något annat land) vinner hela Eurovision 2019.

Låga odds innebär högre sannolikhet än höga odds. I praktiken innebär detta att ju lägre ESC odds en artist eller grupp har, desto högre sannolikhet är att de vinner hela finalen i maj 2019.

Själva oddset visar hur mycket pengar man vinner på sin Eurovision betting beroende på hur man har spelat. Ju högre odds desto högre vinst i förhållande till insatsen. Om då Ryssland förmodas ha 12 % chans att vinna hela Eurovision 2019 och exempelvis Albanien endast har 1 % chans att vinna, är sannolikheten större att Ryssland vinner.

Men eftersom fler människor förväntas satsa på Ryssland blir vinsten lägre per person, än om Albanien skulle gå och vinna Eurovision 2019. Det betyder att det kan finnas en hel del pengar att göra för den som ägnar sig åt Eurovision betting, i synnerhet för den som vågar satsa på högoddsarna.

Andra bra tips för att lyckas med betting på ESC är att följa deltagarländernas väg till Eurovision 2019. Läs på om de artister som skickas till finalen och om ländernas statistik i tävlingen. Finns det till exempel ESC odds för vilket land som förväntas komma sist i Eurovision 2019 bör man ta del av statistik över länder som har placerat sig i botten tidigare år.

Att jämföra spelbolagens ESC odds mot varandra är också ett bra tips, samt att ta emot råd och tips från personer som har tidigare erfarenheter av Eurovision betting 2019.

Du kan läsa mer om aktuella bonusar som erbjuds hos de bästa spelbolagen just nu i vår artikel här, kanske kan du använda din bonus när du lägger ditt bet på eurovision?

Betta på ESC via mobilen

Självklart går det att satsa på tävlingen via mobilen eller surfplattan. Likväl som man loggar in från datorn kan man logga in från en mobil enhet för att jämföra olika erbjudanden och Eurovision betting odds.

Numer går det dessutom ännu lättare och snabbare att spela, då många spelbolag erbjuder inloggning via mobilt BankID. I vissa fall behöver man inte ens registrera ett konto för att spela eller satsa på Eurovision 2019 bets. Det gör att det är enklare och roligare än någonsin att ägna sig åt Eurovision betting 2019!

Det gör det också lättare att hänga med i svängarna (för svänger gör det när man spelar på Eurovision betting odds) eftersom man i princip har tillgång till mobilen dygnet runt.

Tack vare en ökad möjlighet att göra inbetalningar via Swish går det också snabbare och smidigare att spela än tidigare. Det säger helt enkelt bara Swish – så är man igång med sin Eurovision betting!

Majoriteten av alla spelbolag erbjuder också snabba in- och utbetalningar via Skrill, Paypal och/eller Trustly vilket också är väldigt smidiga betalmetoder. Det enda man behöver är en smarttelefon, ett mobilt BankID och bra Eurovision-odds.

betting-swish

Eurovision Song Contest – En folkfest

Oavsett man är intresserad av Eurovision betting eller inte kan det vara roligt att veta lite om denna världsomspännande musiktävling, som alltså går av stapeln i Tel Aviv mellan 14 – 18 maj 2019. Israel har deltagit i Eurovision 41 gånger och vunnit hela fyra gånger! 1978 vann man med låten “A-Ba-Ni-Bi” och 1979 med låten “Hallelujah”.

Även 1998 och 2018 blev det vinst för Israel. Den senaste gången vittnar om att betting på höga Eurovision betting odds kan löna sig!

Totalt är det 52 länder som någon gång har tävlat i Eurovision Song Contest. Av dessa är det 27 länder som någon gång har vunnit. Några länder har dessutom vunnit flera gånger, som värdlandet Israel.

Irland ligger i topp med hela 7 vinster och tätt därefter ligger faktiskt Sverige, som har hela 6 Eurovisionsvinster i bagaget! Efter Sverige kommer Luxemburg, Storbritannien och Frankrike med 5 vinster vardera. De länder som har tävlat minst antal gånger är Marocko (1 gång) samt Serbien och Montenegro (3 gånger vardera).

Eurovision 2019 i TelAviv – Semifinaler & Finaler

Semifinal nummer 1 sänds i Frankrike, Israel och Spanien den 14:e maj. Det är också dessa tre länder som får lov att rösta i den första semifinalen i Eurovision 2019. Semifinal nummer 2 sänds i Italien, Storbritannien och Tyskland den 16:e maj, med påföljd att det är dessa tre länder som får rösta i den andra semifinalen.

Länder som kommer att delta

Totalt sett är det 20 bidrag som går vidare från semifinalerna. Dessa bidrag gör sedan upp i finalen i Eurovision 2019, som alltså sänds från Tel Aviv den 18 maj.

I varje semifinal tävlar 21 länder. I semifinal 1 deltar bland andra Cypern, Finland, Montenegro, Polen, Serbien och Tjeckien samt direktkvalificerade Israel, Frankrike och Spanien. I semifinal 2 deltar bland andra Armenien, Danmark, Irland, Schweiz och Sverige (!) samt direktkvalificerade Italien, Storbritannien och Tyskland.

Artister som tävlar

I skrivande stund är det ännu inte klart med vem eller vilka som får representera Sverige i Eurovision 2019. Detta avgörs genom Melodifestivalens fyra deltävlingar som arrangeras runt om i Sverige under februari månad.

Det gör att det blir än viktigare för den som vill ägna sig åt betting på ESC att följa utvecklingen, för att på så vis hitta bäst odds. Och som sagt – dessa odds förändras snabbt!

Ett land som redan har en representant till Eurovision 2019 är Albanien. De tävlar med låten “Ktheju tokës“ som framförs av sångerskan Jonida Maliqi. Även Spanien är klara och kommer att tävla med låten “La venda”, framförd av singer/songwriter-artisten Miki.

Sedan har vi Frankrike med låten “Roi“, som framförs av sångaren och låtskrivaren Bilal Hassani, samt Tjeckien som representeras i form av bandet Lake Malawi och låten “Friend Of A Friend“.

Sveriges väg till Finalen

För den som är nyfiken på ESC betting och ESC odds för svenska bidrag är det enkelt att hänga med i utvecklingen. Det är bara att följa Melodifestivalens deltävlingar och samtidigt hålla koll på spelbolagens Eurovision-odds inför varje tävling.

Under hela februari och början av mars händer det saker härhemma, och det är också då alla ESC odds kan ställas på ända! Inte sällan ändras oddsen deltävling för deltävling och ibland under en och samma tävling. Men det är också det som är själva tjusningen med Eurovision betting 2019 – man vet aldrig hur oddsen förändras från en stund till en annan!

De fyra deltävlingarna leder fram till “Andra chansen”, för att mynna ut i den stora finalen i Stockholm.

Tidsschemat ser ut som följer:

  • Första deltävlingen avgörs i Göteborg den 2 februari
  • Andra deltävlingen avgörs i Malmö den 9 februari
  • Tredje deltävlingen avgörs i Leksand den 16 februari
  • Fjärde deltävlingen avgörs i Lidköping den 23 februari
  • Andra chansen avgörs i Nyköping den 2 mars
  • Finalen avgörs i Stockholm den 9 mars

Vem eller vilka som går vidare till den stora tävlingen i Tel Aviv och EurovisionSongContest 2019 återstår att se. Under tiden finns det självklart både Melodifestival- och ESC odds att ta del av för den som är intresserad av Eurovision betting.

Varmt lycka till!

  • Betta på Sport & Events