Från 02/07/2020 kommer alla svenska casino-bonusar begränsas till högst 100 kr. Den veckovisa insättningsgränsen kommer vara 5 000 kr.
Betting Odds Bonus

NHL betting – Hur ska man tänka när man spelar på NHL och vilka spelbolag har bäst odds?

20 september, 2021
par Admin

NHL är världens största hockeyliga. Därmed blir den såklart ett väldigt populärt spelobjekt runt hela världen, men i synnerhet här i Sverige. Detta då vi svenskar älskar ishockey och därför då såklart vill följa den bästa ligan. Dessutom är ligan invaderad av duktiga svenska spelare, många med riktig stjärnstatus i lagen, som förgyller NHL. Detta gör såklart att utbudet av NHL betting är stort bland våra svenska spelbolag.

Du som NHL intresserad spelare kan välja och vraka bland olika matcher, kombinationsspel, marknader och speltyper. Här nedan ska vi ta upp om några av de bästa spelbolagen du bör vända dig till om du vill få ett förstklassigt utbud av NHL betting.

Vad är de bästa bookmakere till NHL?

BookmakerBonusSpela här
Bethard

Bethard

100% upp till 1000 krGå till Bethard

Regler och villkor gäller 18+

Nordicbet

Nordicbet

100% upp till 1000 krGå till Nordicbet

Regler och villkor gäller 18+

Betsson

betsson

100% upp till 1000 krGå till Betsson

Regler och villkor gäller 18+

hockey sports betting

Spelbolag med NHL

Dessa spelbolag tillhör i vårt tycke de allra bästa spelbolagen för NHL Betting i Sverige:

Betsson

Betsson tillhör de verkliga kanonerna när det gäller NHL betting. Man är väldigt stora när det gäller sportsbetting överlag och deras NHL utbud är definitivt inget undantag. Man har utmärkt sig för sin oddssättning på NHL där du ofta kan hitta förmånliga odds på just dessa matcher. Dessutom håller deras mobilsida med sportbetting högsta klass. En annan bra detalj är att omsättningskravet ligger på låga 6x.

Spela hos Betsson

Regler och villkor gäller 18+

NordicBet

Trots namnet är Nordicbet ett spelbolag vi verkligen kan rekommendera vad det gäller NHL betting. NordicBet har sedan länge gjort sig ett namn tack vare sitt stora ishockey fokus och utbudet när det gäller NHL är definitivt inget undantag. Även här kan du njuta av ett fantastiskt utbud med mängder av roliga spelalternativ.

Spela hos Nordicbet

Regler och villkor gäller 18+

Unibet

Unibet är kanske det allra kändaste spelbolaget i Sverige och det finns självklart en anledning till detta. Man håller absolut toppklass när det kommer till alla de stora idrotterna och detta gäller såklart även Ishockey och NHL. Omsättningskravet är blott 5x och både när det gäller “vanliga” spel och livespel är utbudet fenomenalt.

Spela hos Unibet

Regler och villkor gäller 18+

Bethard

Bethard har profilerat sig som det hårda och tuffa spelbolaget, vilket ju går i hand i hand med den stenhårda ligan NHL. Här kan du ofta göra de lite mer vågade spelen, vilket såklart också ger dig chansen på de lite större vinsterna. NHL betting är en av marknaderna man satsar allra mest på och det är såklart perfekt för dig som spelare.

Spela hos Bethard

Regler och villkor gäller 18+

Spela på NHL

När du ska ge dig in i NHL Betting kan du välja och vraka bland spelformerna. Här är några av de vanligaste.

Spel vid specifika matcher:

  • 1X2 spel– Spela på matchens utgång
  • Exakt resultat– Tippa exakt hur matchen slutar
  • Handikappspel – Öka dina odds genom att ge underdogen ett handikapp
  • Över/Under spel – Blir det en målsnål eller målrik match

Säsongsrelaterade spel:

  • Slutvinnare Stanley Cup – Vilket lag tar hem den prestigefyllda bucklan och kröns till NHL-mästare
  • Slutvinnare Liga, Conference och Division – Vilka lag skördar mest framgångar i grundserien
  • Slutvinnare statistik – Tippa på vilken spelare som vinner till exempel poängligan

Till detta kan vi sedan såklart addera livespel. Här är utbudet ännu större med mängder av spelobjekt till varje enskild match. Dessutom ger den en extra krydda och spänning till din NHL Betting.

För att se aktuella bonusar som erbjuds hos ditt spelbolag just nu, klicka här.

NHL Betting bonus

Precis som alla annan betting kan du såklart ta del av bonusar i samband med NHL betting. Du får i regel en härlig välkomsbonus i samband med att du öppnar ett konto på ett nytt spelbolag. Sedan kan det även ingå reloadbonusar och lojalitetsbonusar.

Dessutom brukar de spelbolag som inriktar sig på NHL ofta komma med erbjudanden och kampanjer kopplade till just NHL betting.

NHL speltips

Vad ska man tänka på och hur ska man tänka när man ska börja med NHL Betting? Jo faktum är att det finns ett par saker som kan vara bra att bära med sig om man vill bli framgångsrik i sin NHL Betting. Här kommer några allmänna NHL betting tips.

NHL Betting tips #1 – Var försiktig med 1X2-spelen

1X2-spelen, det vill säga om matchen ska sluta med hemma- eller bortaförlust, alternativt oavgjort är något som ligger oss svenskar varmt om hjärtat.

Detta är go-to spelet för många av oss när vi ska börja betta på en ny sport eller liga. När det kommer till NHL bör man dock tänka efter en extra gång kring dessa spel. Detta då NHL bara delar ut 2 poäng vid seger i ordinarie tid, istället för 3 som vi är vana med här i Europa.

Detta gör att lagen ofta blir lite mer försiktiga vid oavgjord ställning i ordinarie tid och slår vakt om den poäng man redan har. Sedan lägger man in en högre växeln i förlängning och straffar, en seger där ger nämligen också 2 poäng.

Även om såklart många matcher är avgjorda vid ordinare tid är det ändå betydligt fler matcher som går till förlängning/straffar i NHL, jämfört med t.ex. SHL.

NHL Betting tips #2 – Håll koll på spelschemat

Ett NHL spelschema är oerhört intensivt, med 82 matcher för varje lag som ska klaras av under ca 6 månader. Detta gör att det ofta är tätt matchande för lagen, kombinerat med lite längre uppehåll insprängt däremellan.

Det finns dock (oftast) inga gemensamma uppehåll, utan de är inplanerade vid olika tillfällen för lagen. Detta innebär lite olika saker. Ett lag som kommer från ett intensivt matchschema kan börja bli lite slitet, men å andra sidan är man inne i ett fint matchtempo.

Och ett lag som kommer från en viloperiod är förvisso utvilada, men kan å andra sidan vara lite ringrostiga när de ska komma igång igen. Det spelas också så kallade back to back- matcher i NHL, det vill säga matcher två kvällar i rad. Det brukar ofta innebär att lagen vilar sin förstamålvakt en av kvällarna. Alla dessa aspekter måste du ta hänsyn till.

NHL Betting tips # 3 – Hemma/bortaplan

Precis som alla andra sporter och ligor har hemma/bortplan en stor inverkan på resultaten.

Det som dock sticker ut med NHL är att det sällan är ett jämnt flöde för lagen med varannan hemma- respektive bortmatch. Istället är det vanligt med roadtrips där ett lag åker iväg och spelar flera bortamatcher på rad under en tid.

Sedan får man ta igen det vid ett annat tillfälle med många hemmamatcher på kort tid. Detta beror givetvis på det täta matchandet och de långa avstånden i Nordamerika.

Detta är som klippt och skuret för att lagen ska hamna i trender med rejäla formtoppar och djupa svackor. Det behöver inte vara att man går bra hemma och dåligt borta. En roadtrip kan ofta svetsa ihop ett lag och leda till bra resultat. Men då är det vanligt med en “baksmälla” när man kommer tillbaka och ska spela hemma. Försök hitta sådana här trender när du ska betta.

 

Kul fakta om NHL

Lite historia

NHL har spelats sedan 1918 och stadigt växt till den maktfaktor man är inom sportvärlden och framförallt den nordamerikanska proffsidrotten man är idag. Den säsongen spelades med endast fyra lag, som blev tre mot slutet då Montreal Wanderers hemmahall brann ner.

Alla lag var från Kanada och man inte lyckats attrahera amerikanska lag än. Det dröjde till säsongen 1924/25 innan det första laget från USA, Boston Bruins, anslöt sig till ligan. De skulle följas betydligt fler.

Till säsongen 1926/27 bestämdes det att Stanley Cup vinnaren alltid skulle utses genom NHL-spelet. Förutom Boston Bruins var det fem andra lag som anslöt sig tidigt och fortfarande är kvar i ligan utan att någonsin har gått ur. Dessa är: Montreal Canadiens, New York Rangers, Chicago Blackhawks, Detroit Red Wings och Toronto Maple Leafs. De kallas numer för “The Original Six”.

Hockeyligan idag

Idag består NHL av 31 lag (ska snart bli 32 med ett lag från Seattle). Varje lag spelar 82 matcher under en säsong och sedan följer ett slutspel uppdelat i fyra omgångar där alla matchserier spelas i bäst av sju matcher.

Där delas också Stanley Cup bucklan ut till slutvinnaren. NHL är uppdelat i två konferenser och fyra divisioner utifrån geografiska aspekter. Man möter lagen från samma division fem gånger, samma konferens tre gånger och lagen från den andra konferensen två gånger.

Statistik och Rekord

Montreal Canadiens är det lag som tagit hem Stanley Cup pokalen flest gånger. Hela 24 inteckningar har man. Washington Capitals är regerande mästare. Man mötte Vegas Golden Knights i finalen, ett lag som faktiskt gjorde sin första säsong i ligan.

Wayne Gretzky är allmänt hållen som den bästa spelaren i ligan genom tiderna. Han innehåller även flertalet NHL-rekord, bland annat flest mål, flest assist och följaktligen även flest poäng. När han drog sig tillbaka hade han 61 giltiga NHL rekord. Gordie Howe är dock den som gjort flest matcher i ligan.

Evenemang/matcher 2019 att hålla utkik efter

Grundserien 3 oktober 2018 -6 april 2019

Stanley Cup – Slutspelet april-juni

 

 

  • Betta på Sport & Events

18+ | Spela ansvarsfullt | Villkor gäller | Endast nya kunder | Kommersiellt innehåll